“Wat heel belangrijk is in bevallingsverwerking is vragen hoe de bevalling beleefd is en daarnaar écht te luisteren."

Monique van Doorn - eerstelijnsverloskundige

Miriam Hockx

Miriam Hockx, mom's planet, womens health academy, diastase
Miriam Hockx, mom's planet, womens health academy, diastase
foto gemaakt door Marije Denekamp
chevron_leftchevron_right
sportfysiotherapeut, fitnesstrainer/coach, docent

Miriam Hockx weet vrouwen te inspireren en bij te staan om het beste uit zichzelf te halen. Naast haar werk als sportfysiotherapeut en fitnesstrainer is ze initiatiefnemer van het Diastase Netwerk Nederland en de Women’s Health Academy. Miriam is een groot voorstander van multidisciplinair samenwerken en het verspreiden van gedegen kennis, zodat vrouwen zo goed mogelijk hun zwangerschap doorlopen en optimaal kunnen herstellen na de bevalling.

Miriam draait met veel plezier fitnessgroepen met zwangere vrouwen en vrouwen die pasgeleden bevallen zijn. Ze begeleidt (individueel) vrouwen met (zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn en diastase. Sinds 2015 gebruikt zij voor bekkenpijn de RostTherapie methode. Vanaf 2018 is zij een gecerficeerd RostTherapie docent.

Miriam is een groot liefhebber van hardlopen. In haar vrije tijd loopt zij paar keer per week hard en geeft samen met een collega ook ‘Runningtherapie’ in Alphen a/d Rijn.

Haar eigen praktijk heeft Moms planet, waar je naast cursussen ook waardevolle blogs kunt vinden rondom sporten en het geboorteproces.

Klik hier door naar het interview met Miriam.

Een preview uit het boek: