“De bekkenbodemspier is één van de meest mooie spieren, het is de basis van je bekken en je gevoelscentrum, het is een intiem gebied."

Sharon Schouten - Mensendieck therapeut

Eric Hallensleben

drs, Hallensleben - gynaecoloog
chevron_leftchevron_right
gynaecoloog | psycholoog

Eric Hallensleben is gespecialiseerd in begeleiding van zwangerschappen met een hoog risico en Psychogynaecologie in het Groene Hart Ziekenhuis. Ook is hij sinds 1998 voorzitter van de Verloskundig Samenwerkings Verband ‘InZwang’. Daarnaast is hij bestuurslid bij het Medisch Specialistisch bedrijf, Gouda.

Eric heeft zijn doctoraal behaald in psychologie in 1981. Na enige tijd zijn
eigen praktijk te hebben wilde hij in eerste instantie psychiater worden. Dit pakte
anders uit dan gedacht en hij is op 36-jarige leeftijd de specialisatie gynaecologie gaan volgen op het LUMC.

Een speerpunt van Eric is ‘goede samenwerking’. Nog voordat de integrale geboortezorg ter sprake was, zag Eric het belang van goede samenwerking tussen o.a. gynaecologen en verloskundigen. In 1996 is hij de medeinitiatiefnemer geweest van toen nog een van de eerste Verloskundig Samenwerkings Verbanden (VSV) ‘InZwang’. Het bijzondere van deze VSV is dat zij een innovatieve, moderne vergader methode hanteren in besluitvorming, het sociocratisch model. Hierin wordt getracht om alle partijen (groot of klein) evenveel gewicht te geven om samen tot een besluit te komen.

Klik hier door naar het gesprek met Eric.