“Het is eigenlijk gek dat we de keuze geven tussen de ruggenprik en/of morfinepompje terwijl een bad ook een goede optie is van pijnbestrijding en dat we dat nog niet kunnen aanbieden."

Maaike van Rijn

Miriam Hockx

Miriam Hockx - sportfysiotherapeut en trainer/coach/docent
chevron_leftchevron_right
Miriam Hockx is zelfstandig sportfysiotherapeut (MPt) en trainer/coach/docent en is met name gespecialiseerd in peripartum fitness. Ook is zij initiatiefnemer en voorzitter van DiastaseNetwerk Nederland. Zij beogen een multidisciplinaire samenwerking en bekendheid te vergroten rondom diastase, een type buikwand problematiek.

Miriam draait met veel plezier Fit42 - ZwangFit (YVLO) groepen waar zij een soort fitness lessen geeft aan vrouwen tijdens hun zwangerschap en na de bevalling. Zij begeleidt (individueel) vrouwen met (zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn en diastase. Sinds 2015 gebruikt zij voor bekkenpijn de RostTherapie methode in het begeleiden van vrouwen. Vanaf 2018 is zij een gecerficeerd RostTherapie docent en zal zij aan collega's, verloskundigen en kraamverzorgenden ook de RostTherapie cursus geven.

Miriam is een groot liefhebber van hardlopen. In haar vrije tijd loopt zij paar keer per week hard en geeft samen met een collega ook ‘Runningtherapie’ in Alphen a/d Rijn.
  • 2016 - heden: Initiatiefnemer en voorzitter van DiastaseNetwerk Nederland
  • 2015 - heden: Zelfstandig sportfysiotherapeut (MPt) en trainer/coach/docent, MICKX
  • 2015 - heden: Medeoprichter Runningtherapeut van Runningtherapie Alphen a/d Rijn,
  • 2003 - 2015: Sportfysiotherapeut (MPt) en praktijk manager, Fysiotherapie van den Berg
  • 2005 - 2008: Master Sportfysiotherapie, Hogeschool Utrecht
  • 1999 - 2003: HBO Fysiotherapie, Hogeschool Leiden
  • 1993 - 1999: Stedelijk Gymnasium Leiden
Klik hier door naar het gesprek met Miriam.

Contactgegevens:

Miriam Hockx:
Moms planet
diastase Nederland