“Als je goed wilt bevallen, heb je eigenlijk twee dingen nodig: je mindset moet goed zijn en je ademhaling. Je ademhaling is je gids, door je bevalling heen."

Irma Kemper - verpleegkundig en bevalcoach

Claudia van Wezel

Claudia van Wezel - natuurgeneeskundige therapeut en zwangerschapsdocent
chevron_leftchevron_right
Claudia van Wezel is een natuurgeneeskundige therapeut en zwangerschapsdocent. Zij is met name gespecialiseerd in darmtherapie en kan ons veel vertellen over Micro Birthing en hoe dit effect heeft op de opbouw van het immuunsysteem in de eerste drie levensjaren van een mens.

Claudia is door haar levensloop zich blijven verdiepen in de mens als sociaal wezen, als individu en in de fysiologische processen van de mens. Dit is o.a te zien aan de vele studies die zij heeft gevolgd. Te beginnen met een propedeuse in psychologie, vervolgens een doctoraal behaald in Culturele Antropologie aan de universiteit Utrecht in 1991. Daarna nog een 4 jarige opleiding Psycho-sociaal Lichaamsgericht therapie. Tot slot studies gevolgd in in orthomoleculaire geneeskunde en darmtherapie.

In haar praktijk de Groeisprong begeleidt zij mensen met name met darmklachten, rugklachten en begeleiding rondom het geboorteproces, Zij heeft door haar achtergrond een holistische benadering ontwikkeld op gezondheid. In het interview zullen we het vooral hebben over de invloed van voeding en leefstijl rondom het geboorteproces, waarin zij op een heldere manier uitlegt hoe je je darmflora goed op peil kunt houden en waarin dit allemaal kan bijdragen.

Werkzaamheden:
1995 - heden: Praktijk de Groeisprong, Natuurgeneeskundige therapie
2016: Handboek Voedselovergevoeligheid “Puur Genieten”
2014 - heden: Docent Ortholinea Voor de Specialisatie Kindertherapie en Opleiding Darmtherapie voor complementair artsen en therapeuten
2007 - heden: Oprichter en zwangerschapsdocent Van Buik tot Baby

Studies:
2013: Ortho Linea, vervolgopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde
2010: Darmtherapie, RP Vitamino Academy
1997 - 1998: Docent zwangerschapsbegeleiding, Kaderopleiding Samen Bevallen
1991-1995: Psycho-sociaal Lichaamsgericht therapeut, integrale psycho-sociale Hulpverlening met lichaamsgerichte methodieken
1984 - 1991: Doctoraal Culturele Antropologie, Universiteit Utrecht
1983 - 1984: Propedeuse Psychologie, Utrecht Universiteit

Benieuwd naar het interview met Claudia?

Contactgevens:
www.groeisprong.nl
natuurgeneeskunde@groeisprong.nl