“Tussen de ongelooflijke vreugde en het diepe verdriet, ligt de plek van de onvergetelijke rust, gedragen door vertrouwen."

Ria Beyens - vroedvrouw

Amrit Dirks

Amrit Dirks - doula en yogadocent
chevron_leftchevron_right
Amrit Dirks is een doula, (yoga)docent en historicus. Zij heeft een carrièreswitch gemaakt vanuit een internationale, academische loopbaan naar doula en yogadocent. Amrit woont samen met haar man in Leiden en zij hebben samen twee jonge kinderen.

Amrit Dirks heeft 10 jaar gewerkt voor de Universiteit Leiden als promovenda, docent geschiedenis en als projectmanager voor LeidenGlobal. In 2016 volgde zij haar doula opleiding bij JJ Doula Training en richtte hetzelfde jaar haar eigen praktijk op ‘De Geboortereis’. Zij werkt momenteel als doula, yogadocent, draagconsulente en placenta verwerkster. “Vrouwen en partners ondersteunen om op hun eigen manier en vanuit innerlijk weten geboorte te geven aan hun kinderen is mijn drive.”

Naast haar werk als doula en yogadocent is Amrit met anderen gepassioneerd bezig in het opzetten en uitbreiden van een postpartum ondersteuningsnetwerk. Dit heeft als doel om moeders in hun eerste 40 kraamdagen extra te ondersteunen door middel van het verlichten van huishoudelijk taken (koken, boodschappen, huishouden etc), zodat zij meer tijd overhouden voor hun herstel en verzorging van hun pasgeborene.
  • 2017 - heden: Trainer en regio coordinator postnatal support network
  • 2016 - heden: Doula en oprichter van ‘De Geboortereis’
  • 2007 - heden: Kundalini yogadocent en meditatie docent
  • 2011: PhD “For the Youth: Juvenile delinquency, colonial civil society and the late colonial state in the Netherlands Indies, 1872-1942” Universiteit Leiden
  • 2002 - 2006: Docent geschiedenis op Ohio State University (VS) en Universiteit Leiden
  • 2002 - 2004: Journalist politiek en departementaal voor het ANP, Den Haag
  • 2002: Roosevelt Award van het Roosevelt Study Center toegekend
  • 1997 - 2002: Doctoraal Amerikaanse en Sociale Geschiedenis, Universiteit Leiden.
  • 1997: Gymnasium aan het Dr. Nassau College te Assen.
Contactgegevens Amrit:
website: degeboortereis.nl
Facebook: amritdevkaurkhalsa
Instagram: degeboortereis

Benieuwd naar het gesprek met Amrit Dirks? Klik dan hier door.