“Voelen, aanraken, masseren, hebben geen taal en zijn heel onpartijdig. Je laat de persoon in zijn waarde met hetgeen waar hij of zij mee bezig is, het mag er zijn."

Nthabiseng Lohman - kraamverzorgende

Wat kun je allemaal tegenkomen bij het geboorteproces?
Wie zouden daar raad mee weten?


Dit boek bevat 21 unieke interviews met professionals uit de geboortezorg waarin ze hun jarenlange praktijkkennis, passie en persoonlijke verhalen delen.

De geboortebegeleiders komen uit wel 11 verschillende beroepsgroepen en geven antwoord op uiteenlopende vragen die spelen in de verschillende fases, zoals:

vóór de zwangerschap
 • Hoe heeft je eigen geboorte invloed op je leven?
 • Welke invloed hebben voeding en leefstijl op vruchtbaarheid?
 • Waarom hebben veel vrouwen pijn tijdens seks?
zwangerschap & bevallen
 • Hoe beïnvloeden je gedachten je zwangerschap en bevalling?
 • Wat kun je zelf doen aan bekkenklachten?
 • Hoe maak je contact met je baby in de buik?
 • Wat zijn voor- en nadelen van verschillende vormen van pijnbestrijding?
 • Welke keuzevrijheid is er ten aanzien van ziekenhuisprotocollen?
 • Hoe creëer je ruimte in je bekken, zodat je baby beter kan keren of indalen?
kraamperiode
 • Hoe zit het met (borst)voedingsschema’s en ‘voeden op verzoek’?
 • Wat is een te korte tongriem en hoe voorkom je pijn bij het voeden?
 • Wat zijn mogelijke struikelblokken in je liefdesrelatie?
 • Welke onzekerheden spelen er in de kraamweek?
Of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent of pas ouder bent geworden, deze verhalen helpen je om je kennis te vergroten en meer vertrouwen te krijgen in het geboorteproces en in jezelf.

Om de laatste ontwikkelingen te volgen, kun je je abonneren op de nieuwsbrief, Facebookpagina en Instagram.

Inkijkexemplaar

Hier alvast een inkijkje in het boek. Het boek is te bestellen bij bol.com en boekwinkels. We zijn heel benieuwd naar wat jij van het boek vindt. Zou je na het lezen een review willen achterlaten op Bol? [thankyou]
chevron_leftchevron_right

Promotie materiaal

Achter dit boek zit geen grote uitgeverij of een reclamebureau; het boek verspreidt zich uit eigen initiatief. Wil je meehelpen het boek te verspreiden, dan kun je hieronder afbeeldingen downloaden en plaatsen op je website of delen op je social media. Ook kun je gratis flyers bij mij aanvragen. Bedankt!

Boeken verkopen

Mocht je geïnteresseerd zijn om de boeken te verkopen aan cursisten of cliënten, dan kan dat. Zorgprofessionals en toebehorende ondernemingen kunnen boeken voordelig inkopen vanaf 5 exemplaren met eenmalig gratis inkijkexemplaar. Bij een bestelling van 10 of meer exemplaren zijn ook de verzendkosten inbegrepen. De verkoopprijs van 20,- euro mag niet worden aangepast, dit is een landelijk geregistreerde boekenprijs. Neem contact met mij op wanneer je hier interesse in hebt.

Flyers

Flyers zijn gratis te bestellen ter promotie van het boek.

Voorkant cover

Achterkant cover

de 21 zorgprofessionals

Titel: Geboortebegeleiders aan het woord
Subtitel: 21 zorgprofessionals delen hun kennis en inzichten rond zwangerschap, bevallen en de kraamperiode

Auteur: Sabine van Onselen
Vormgever: Sander van Eck
Uitgever: Baboesjka

Aantal blz.: 272 in kleur
Eerste druk: juni 2020
Prijs: 20,- euro
Verkrijgbaar: boekwinkels & bol.com: https://www.bol.com/nl/p/geboortebegeleiders-aan-het-woord/9300000003672824

ISBN: 978-90-90-33031-0
NUR: 851

Beknopte samenvatting:
21 unieke interviews met geboortezorgprofessionals uit wel 11 verschillende beroepsgroepen. Ze delen hun jarenlange praktijkkennis, passie en persoonlijke verhalen rondom het geboorteproces. Of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent of pas ouder bent geworden, deze verhalen helpen je om je kennis te vergroten en meer vertrouwen te krijgen in het geboorteproces en in jezelf.

Samenvatting:
Wat kun je allemaal tegenkomen bij het geboorteproces?
Wie zouden daar raad mee weten?

Dit boek bevat 21 unieke interviews met professionals uit de geboortezorg waarin ze hun jarenlange praktijkkennis, passie en persoonlijke verhalen delen.

De geboortebegeleiders komen uit wel 11 verschillende beroepsgroepen en geven antwoord op uiteenlopende vragen die spelen in de verschillende fases, zoals:

vóór de zwangerschap
- Hoe heeft je eigen geboorte invloed op je leven?
- Welke invloed hebben voeding en leefstijl op vruchtbaarheid?
- Waarom hebben veel vrouwen pijn tijdens seks?

zwangerschap & bevallen
- Hoe beïnvloeden je gedachten je zwangerschap en bevalling?
- Wat kun je zelf doen aan bekkenklachten?
- Hoe maak je contact met je baby in de buik?
- Wat zijn voor- en nadelen van verschillende vormen van pijnbestrijding?
- Welke keuzevrijheid is er ten aanzien van ziekenhuisprotocollen?
- Hoe creëer je ruimte in je bekken, zodat je baby beter kan keren of indalen?

kraamperiode
- Hoe zit het met (borst)voedingsschema’s en ‘voeden op verzoek’?
- Wat is een te korte tongriem en hoe voorkom je pijn bij het voeden?
- Wat zijn mogelijke struikelblokken in je liefdesrelatie?
- Welke onzekerheden spelen er in de kraamweek?

Of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent of pas ouder bent geworden, deze verhalen helpen je om je kennis te vergroten en meer vertrouwen te krijgen in het geboorteproces en in jezelf.

Over de auteur:
Sabine van Onselen (1987) uit Den Haag is de initiatiefnemer, interviewer en auteur van de podcast en het boek 'Geboortebegeleiders aan het woord'. Ze heeft zowel haar bachelor als master afgerond in Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie in Leiden. Beide studie-onderzoeken gingen over vrouwengezondheid en geboorte, waarbij ze vele interviews heeft afgelegd met zowel experts als (aanstaande) moeders.

studies:
Voor haar bachelor heeft ze in 2010 veldwerk en interviews gedaan in Ghana (West-Afrika) met lokale kruiden- en vroedvrouwen. Ze onderzocht de traditionele kennis en gebruiken van kruiden rondom: menstruatie, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevallen, kraamperiode, soa’s en vaginale hygiëne. Dit onderzoek maakte onderdeel uit van een groot overkoepelend onderzoek in etnobotanie onder begeleiding van prof. dr. Tinde van Andel.
Haar masteronderzoek ging over de invloed van een doula op de psychosociale zorgbehoeften van zwangere vrouwen in Nederland. Hiervoor heeft ze uitgebreide en veelal ontroerende interviews met doula’s en moeders afgenomen en daarnaast grootschalig enquêtes uitgevoerd onder moeders.

haar drijfveer:
"Ik zie zorgverleners als verborgen parels in onze samenleving. Ze zetten zich iedere dag in om de voorwaarden te scheppen voor een positieve ontwikkeling van baby’s, kinderen en volwassenen. Ze vallen niet op en staan niet graag in de schijnwerpers, maar als je achter de schermen kijkt en hun vragen stelt, dan ontdek je een schat aan kennis en levenswijsheid. Ik heb dit onder andere mogen ervaren toen ik vele doula’s interviewde voor mijn afstudeeronderzoek. Dit inspireerde me om begin 2017 de podcast 'Geboortebegeleiders aan het woord' te starten. Op die manier kon ik zorgprofessionals letterlijk aan het woord laten en van hen leren en meer horen over hun passie en persoonlijke inzichten in het geboorteproces.

De insteek van de podcast en het boek is om uiteenlopende opvattingen naast elkaar te laten bestaan. Ik beoog niet een bepaalde visie neer te zetten, alhoewel ik achteraf gezien een overeenkomstig thema ontdekte dat in de interviews de boventoon voert: vertrouwen. Elke geboortebegeleider belicht dit op zijn of haar unieke manier door kennis, tips en levenservaringen te delen."