“Zowel bij een bevalling als bij seks, moet het lijf en het brein een goede samenwerking hebben, dus een positieve feedback naar elkaar. Angst is de spelbreker."

Hanneke Termeer - seksuoloog

Stichting Zelfbewustzwanger

Heb jij al gehoord van de mooie stichting Zelfbewustzwanger? Ik ben onder de indruk van hun gratis online zwangerschapscursus! De modules zijn praktisch, informatief en met vernieuwende invalshoeken! Het helpt zwangere vrouwen om zich goed voor te bereiden op de bevalling met body, mind & soul.

Als geboortewerker kun je een gratis promotiepakket aanvragen en het e-healthprogramma volledig inzien. Het programma is gebaseerd op een uitgebreid behoefte-onderzoek onder ruim 600 zwangere en recent bevallen vrouwen. De inhoud is dus volledig afgestemd op wat vrouwen zelf hebben aangegeven dat ze belangrijk vinden. Super handig om weet van te hebben als zorgprofessional!
Zelfbewustzwanger is de landelijke cliëntenorganisatie die de belangen behartigen van zwangere vrouwen in de geboortezorg.

"De geboortezorg is een complex veld met veel verschillende spelers. Dit kan voor de zwangere vrouw overweldigend zijn. Om ervoor te zorgen dat er met en niet vooral over haar gepraat wordt, is het van belang dat ze actief wordt vertegenwoordigd.

Stichting Zelfbewustzwanger behartigt de belangen van zwangere vrouwen in de geboortezorg. Dat doen we op landelijk niveau. We zijn betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, beleidsontwikkeling en -uitvoering in de geboortezorg. De stem van onze achterban; alle zwangere vrouwen die ons e-healthprogramma volgen of deel uitmaken van onze community, vormt het inhoudelijk fundament voor de hoogwaardige en representatieve cliëntenparticipatie die wij organiseren.

Ons doel daarbij is om de stem van de zwangere vrouw te laten klinken als gelijkwaardige partij."

Meld je aan voor het gratis e-healthprogramma op hun website zelfbewustzwanger.nl