“De bekkenbodemspier is één van de meest mooie spieren, het is de basis van je bekken en je gevoelscentrum, het is een intiem gebied."

Sharon Schouten - Mensendieck therapeut
micrss_feed podcast

Podcast

Deze podcast bevat unieke interviews met professionals uit de geboortezorg waarin ze hun jarenlange praktijkkennis, passie en persoonlijke verhalen delen.

De geboortebegeleiders die hun inzichten delen komen uit een breed scala aan beroepsgroepen. Het zijn verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden, lactatiekundigen, doula’s, fysiotherapeuten, coaches, een seksuoloog, een natuurgeneeskundige, een geboortefotograaf en een hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Naar mijn idee vormen zij ieder een puzzelstuk in de begeleiding van het machtige proces van de geboorte.
maandag, 24 februari 2020Geboortebegeleiders aan het Woord boek

Het boek is in aantocht!

Op 19 juni 2020 zal het boek Geboortebegeleider aan het woord uitkomen! Dit boek bevat 21 unieke interviews met professionals uit de geboortezorg waa...
zondag, 15 oktober 2017

#13 Prof. dr. Raymond de Vries: Cultural and Historical Insides of Dutch Midwifery Care & the Value of Physiological Birth

Raymond de Vries: hoogleraar Verloskunde Prof. dr. Raymond de Vries is geboren in New Jersey (VS), zijn ouders zijn van Nederlandse komaf. In 1981 he...

subscriptions luister via youtube:
music_video of luister hier:
forward_30forward_10replay_10replay_30
tijdslijn
00:04:00How Raymond became interested in obstetrics and gynaecology
00:11:32Less than 1% home births in the US and the start of his research in the Netherlands in 1994
00:17:57What did he find out in the Netherlands about Dutch culture, history and home births?
00:26:03Max Weber, the ‘priest and prophets’ of the Dutch birth system
00:30:45The rising of ‘minimizing risk’
00:34:40Why you choose a certain profession - controlling the deepest fear
00:44:35What has changed in the last 23 years among caregivers and women?
00:52:11Integrated care in the Netherlands and poorly done research
01:00:58Power struggles and the disadvantageous position midwives are in
01:06:56What should be done advocate physiological birth and to empower the midwives?
01:13:48Ramond's dreams and visions for the coming five years
Raymond de Vries:
hoogleraar Verloskunde

Prof. dr. Raymond de Vries is geboren in New Jersey (VS), zijn ouders zijn van Nederlandse komaf. In 1981 heeft Raymond de Vries zijn PhD behaald in sociologie aan de Universiteit van Californië, met het proefschrift "The Licensing of Midwives: An Exploration of the Interaction of Medical and Legal Institutions." Hierna heeft hij op verschillende universiteiten academische functies bekleed en in vele commissies gezeten. Raymond heeft inmiddels over de 200 wetenschappelijke publicaties, peer reviews, boek reviews, boek hoofdstukken en boeken op zijn naam staan.

Sinds 1994 doet Raymond de Vries al onderzoek in Nederland rondom het Nederlandse geboorte systeem. Het boek "A pleasing Birth - Midwives and Maternity care in the Netherlands" uit 2005 beschrijft hij het Nederlands verloskundig systeem en de kraamzorg vanuit een historisch, cultureel en sociaal oogpunt. Dit laat je het systeem dat de meesten voor lief nemen herwaarderen, maar ook toont hij aan hoe o.a. de Nederlandse taal en culturele opvattingen over huis, familie, vrouwen, het lichaam, pijn beleving, spaarzaamheid en solidariteit van invloed zijn op de bevalling.

In dit interview geeft Raymond de Vries een mooi en helder overzicht van het Nederlandse geboortesysteem van waar we vandaan komen, waar we nu staan en zijn ideeën over toekomst.

Aanraders uit het interview:
Ina May - Spiritual midwifery (boek)
NIVEL - Nederlans Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg
Prof. dr. G.J. Kloosterman
A pleasing Birth - prof. Raymond de Vries
Pien Offerhaus - onderzoeker
NOVEZ - Nederlandse Organisatie Verloskundigen En Zwangeren

Met weten over Prof. dr. Raymond de Vries? Klik hier door.
Prof. dr. Raymond de Vries
Prof. dr. Raymond de Vries
Prof. dr. Raymond de Vries
chevron_leftchevron_right
Wat vind je ervan?